Koi stabil, 1 kg till 10000l vattenpreparat
Vedenparannusaine Koi stabil, 1 kg 10 000 litraan vettä
53,00 €

Niin kuin kaikki koikarppien omistajat tietävät, tämä kala vaatii viihtyäkseen ja kauniit värinsä säilyttääkseen tasaisen vedenlaadun.

Koi stabil on kehitetty parantamaan veden laatua 15 minuutissa ja pitämään puutarha-altaan vesiarvot vakaina. Kun arvot vakiintuvat, vesikasvien kasvu paranee ja heikot kalat vahvistuvat.

Koodi
V70200
Kategoria

Koi stabil luo koikarpeillesi ihanteelliset elinolot tällä tavalla:

- Se vakauttaa pH-arvon. Jos arvo on liian matala, se nostaa sitä, ja jos se on liian korkea, se laskee sitä.

- Se muuttaa ammoniumin ja raskasmetallit vaarattomiksi.

- Se sisältää hivenaineita.

Koi stabilin vaikutus ja hyödyt

Koi stabil lisää veteen sopivasti kalsiumia ja hiilidioksidia, jotta altaasi pH vakiintuisi suurin piirtein välille 7,5–8,3. Useimmiten arvo vakiintuu hieman 8,0:n yläpuolelle, mikä on koikarpeille ihanteellista. Arvot ovat jo noin 15 minuutin kuluttua merkittävästi paremmat. Koi stabil estää pH:n heilahteluja lisäämällä puskurivaikutusta. Jos pH on korkeampi kuin 8,6 tai se heilahtelee kovasti, kalat stressaantuvat.

Hajottajabakteerien elinolot paranevat, ja ammoniumin ja nitriitin hajottaminen kiihtyy. Koi stabil ei tuo altaaseen sellaisia aineita, joita ei ole vedessä luonnostaan. Siksi se ei ole haitallista minkäänlaisille altaan eläimille. Se on vaaratonta koirille ja muille eläimille, jotka saattavat juoda altaan vettä.

Huomaa:

Koi stabilia ei pidä käyttää altaissa, joissa kasvaa paljon rihmaleviä, sillä aine parantaa kaikkien kasvien elinoloja, minkä johdosta, ei-toivottuna sivuvaikutuksena, levien kasvu voi lisääntyä. Käsittele allas silloin levien torjumiseksi muutama päivä aikaisemmin Algosolilla.

Annostus

100 g 1000 litraan vettä.

Joissakin harvoissa tapauksissa lisätään suurempi annos Koi stabilia. Näin tehdään, jos pH-arvo ei laske riittävästi tai se alkaa nousta uudelleen noin tunnin kuluttua. Suodatin, jossa on UV-laite, voi olla käytössä käsittelyn aikana. Sama koskee suodatinmateriaalia, esimerkiksi aktiivihiiltä. Käytä pH:n ja KH:n mittaamiseen Multitestset-testisarjaa.

Milloin Koi stabilia voidaan käyttää?

Koi stabilia voidaan käyttää vuoden ympäri, mutta eniten siitä on hyötyä keväällä ja kesällä, kun altaan biologinen toiminta on vilkkainta.

Miten Koi stabilia käytetään?

Aine levitetään tasaisesti kauttaaltaan vedenpinnalle. Lievä sameus käytön jälkeen on toivottava. Koska Koi stabil sisältää kalsiumia, voi aineen kanssa suoraan kosketukseen joutuvien kasvien lehtiin tulla keltaisia laikkuja. Se on kasveille vaaratonta, ja laikut katoavat yleensä jonkin ajan kuluessa. Suodatin ja pumput voivat olla toiminnassa koko ajan. Ainetta on säilytettävä kuivassa ja viileässä paikassa.

Vaikutus eläviin organismeihin

Koi stabil on täysin vaaratonta altaan kaikille eläimille ja kasveille. Koi stabil parantaa altaan mikrofaunan ja mikro-organismien toimintaa.

Milloin Koi stabil ei auta

Jos vedessä on pysyvä kalkinlähde, esimerkiksi allas on valmistettu sementistä tai betonista, joka luovuttaa veteen jatkuvasti kalkkia, Koi stabil menettää nopeasti tehonsa. Tämä johtuu siitä, että soveltumaton materiaali käyttää vaikuttavat aineet nopeasti. Silloin pH voi nousta jopa 11:een. Tällöin Koi stabilia on lisättävä jatkuvasti. Toinen vaihtoehto on vaihtaa ongelmallinen materiaali toiseksi.

Jos vedessä on joitakin muita leviä kuin keijuleviä, siihen on lisättävä Algosolia, joka hillitsee useimpia muita leviä. Kun leväkukinta on saatu loppumaan, Koi stabilia voidaan lisätä palauttamaan ihanteelliset vesiarvot.

 

 

Pakkauskoko
1 kg, ämpäri
Rittää
riittävä hoitamaan 10000 litraa.